PMG WIND Romania

Sisteme Hibrid

Sisteme on-grid si sisteme off-grid, precum si solutii tehnice 

bazate pe combinarea sistemelor on-grid cu off-grid.

Sisteme on-grid

Sistemele on-grid sunt sisteme cu o eficienta tehnica mai ridicata. Practic absolut toata capacitatea de productie se foloseste in consum propriu si in injectarea surplusului in reteaua nationala.
 
Acest tip de sisteme se calculeaza in functie de necesarul anual de energie, astfel capacitatea de productie poate fi exclusiv fotovoltaica, eoliana sau, cel mai des intalnit si recomandat, hibrid – fotovoltaic si eolian. Aceste sisteme, functionand in stransa legatura cu reteaua nationala, isi vor inceta functionalitatea pe perioada penelor de curent. Exista solutii tehnice pe care le punem la dispozitia clientilor pentru a avea energie electrica si pe perioada penelor de curent, bazate pe combinarea sistemelor on-grid cu off-grid.

Consultanță gratuită

Sisteme off-grid

Aceste sisteme se adreseaza acelor locuri unde nu exista o alta posibilitate de alimentare cu energie electrica tip retea nationala sau privata. Aceste sisteme se evalueaza si se construiesc pornind de la doua informatii de baza: puterea instalata, adica suma tuturor consumatorilor din respectiva locatie si cantitatea de energie necesara unei functionari fara probleme timp de 24 h.
 
Varietatea de configuratii ne da posibilitatea de a alimenta practic orice tip de consumator, casnic sau industrial. Exista sisteme off-grid bazate doar pe energia fotovoltaica, sisteme eoliene, sisteme hibride eolian si fotovoltaic calculate in functie de necesarul de putere si pozitionarea lor. Sistemele pot lucra trifazat sau monofazat, incepand cu puteri de 0,5 kwh si pana la 501 kwh.
 
Sistemele au 3 componente principale:
– capacitate de productie: eoliana, hidro si fotovoltaic
– capacitate de stocare: baterii de stocare energie, de mai multe puteri si tipuri
– putere instalata: monofazica sau trifazica.
In functie de acesti parametri, se pot configura sisteme atat pentru o cabana izolata in munte, un imobil particular fara posibilitate de conectare la retea, cat si pentru a ferme de capacitate foarte mare, fabrici, hotel, pensiuni etc, asezate in locuri fara retea.
 
Pentru situatiile exceptionale: lipsa vant, lipsa radiatie solara (de exemplu ceata), se monteaza un generatorpe benzina/diesel ca si rezerva in situatii de urgenta, cu rolul de a alimenta si incarca bateriie de stocare, astfel, o functionare de o ora poate asigura consumul pentru urmatoarele 24 h.