Sisteme Off-grid

Aceste sisteme se adreseaza  acelor locuri unde nu exista o alta posibilitate de alimentare cu energie electrica tip retea nationala sau privata.

Aceste sisteme se evalueaza si se construiesc pornind de la doua informatii de baza: puterea instalata, adica suma tuturor consumatorilor din respectiva locatie, si cantitatea de energie necesara unei functionari fara probleme timp de 24h.

Varietatea de configuratii ne da posibilitatea de a alimenta practic orice tip de consumator, casnic sau industrial.

Exista sisteme off-grid bazate doar pe energia fotovoltaica, sisteme eoliene,  sisteme hibride eolian si fotovoltaic calculate in functie de necesarul de putere si pozitionarea lor. Sistemele pot lucra trifazat sau monofazat, incepand cu puteri de 0.5 kwh si pana la 501 kwh.

Sistemele au 3 componente principale:

– capacitate de productie: eoliana, hidro si fotovoltaic

– capacitate de stocare: baterii de stocare energie, de mai multe puteri si tipuri

– putere instalata: monofazica sau trifazica

In functie de acesti parametrii, se pot configura sisteme atat pentru o cabana izolata in munte, un imobil particular fara posibilitate de conectare la retea si mergand pana la ferme de capacitate foarte mare, fabrici, hotel, pensiuni, etc, asezate in locuri fara retea.

Pentru situatiile exceptionale: lipsa vant, lipsa radiatie solara (de exemplu ceata), se monteaza un generatorpe benzina/diesel ca si rezerva in situatii de urgenta, cu rolul de a alimenta si incarca bateriie de stocare, astfel, o functionare de o ora poate asigura consumul pentru urmatoarele 24h.