Grindina va afecta panourile fotovoltaice?

6ff13fe1-a6a0-4fca-9ebf-19052d691696 34564e

Panourile fotovoltaice sunt expuse la condiții meteorologice variate, inclusiv ploaie, zăpadă, grindină, vânt puternic. În general, panourile fotovoltaice monocristaline sunt mai durabile decât cele policristaline, datorită procesului de fabricație mai precis și a materialului mai rezistent la temperaturi ridicate.

Componentele unui panou fotovoltaic trebuie să treacă prin teste stricte, cum ar fi sarcina statică maximă și impactul la grindină cu diametrul de 25 mm la viteza de 23 m/s. Producătorii panourilor fotovoltaice folosesc teste de calitate care simulează impactul grindinei asupra acestora. Aceste teste sunt numite “Hailstone”, iar rezultatele obținute sunt specificate în fișa tehnică a panourilor fotovoltaice.

Panourile fotovoltaice realizate din sticlă călită sunt concepute pentru a fi mai rezistente la diverse condiții meteorologice și la factori de mediu, inclusiv la grindină. Sticla călită este un tip de sticlă tratată termic care îi conferă proprietăți mecanice superioare și rezistență sporită la impact față de sticla obișnuită, de asemenea aceasta are proprietăți elastice, sticla panoului fotovoltaic nefiind rigidă.

Astfel sticla călită se caracterizează prin:

Rezistență la impact:

Este mai rezistentă la loviturile puternice, inclusiv la grindina de dimensiuni moderate până la mari. Acest lucru ajută la protejarea celulelor solare de daune mecanice.

Durabilitate îmbunătățită:

Este mai puțin susceptibilă la fisurare și spargere în comparație cu sticla obișnuită, ceea ce înseamnă că panourile fotovoltaice vor avea o durată de viață mai lungă în medii cu condiții severe.

Transmiterea luminii:

Are proprietăți optice bune, ceea ce înseamnă că permite o transmitere eficientă a luminii solare către celulele solare de sub ea. Acest lucru contribuie la eficiența globală a panourilor.

Rezistență chimică:

Are o rezistență crescută la acțiunea substanțe chimice, precum poluanții atmosferici sau substanțele din precipitații.

Prin urmare, instalarea unor panouri fotovoltaice care cuprind aceste caracteristici, ajută la eficientizarea energiei solare pe tot parcursul anului și la protejarea acestra de grindină.

Picture of PMG Wind România
PMG Wind România

Sisteme și parcuri fotovoltaice

5 2 Recenzii
Article Rating
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile